Om oss

Välkommen till oss på Tridents kennel, vi som bor här är Bertil och Birgitta Bersbo och våra hundar, sex västgötar. Byn där vi finns heter Styra, mitt emellan Motala och Skänninge i det fagra Östergyllen.

Vi har haft hundar omkring oss sedan vi var barn och haft uppfödning i över femtio år, de senaste tjugofem åren under kennelnamnet Trident. Det lät schäfrigt och bra, som en kollega uttryckte sig.

På den tiden, i början av 80-talet, var det schäfer som var vår huvudras och vi var mycket engagerade i bruksarbete och körde även en del dragtävlingar.

I984 köpte vi vår första väsgötaspets, en ras som vi båda haft goda erfarenheter av sedan ungdomsåren, kemin stämmer och vi är nu bland de äldre aktiva uppfödarna av rasen. Det är verkligen roligt att västgötaspetsen fortsätter att charma  folk, inte specialist på något, men bra på det mesta.

På en utställning i början av 90-talet fick vi upp ögonen för american akita. Dessa härliga hundar som med sina rörelser, sitt värdiga utseende och sin utstrålning kan få vem som helst att bli förälskad. Vi har under femton år haft en framgångsrik uppfödning av rasen, kärleken håller i sig, även om vi nu har tagit time out med uppfödningen av american akita.

 Vi kommer att fortsätta vår uppfödning av västgötaspets.

Bertil och Birgitta
med lilla Tyra