Ha kul på hundkurs i Stockholm

Din hund vill alltid vara din bästa kompis. När ni väl lärt känna varandra är det dags för hundkurs i Stockholm. Ni blir inte bara en familj utan ett team. Dessutom träffar man alltid nya vänner.

En hund, antingen det är en valp eller en äldre hund, är en ny vän. Vanligen lär man känna nya vänner lite bit för bit. Denna vännen flyttar in i ditt hem och vill sova i din säng. Det är inget fel men det finns mycket att lära för er båda.

Som matte eller husse är du flockledare för din hund. Det kan vara en ovan roll eller en gammal. Din nya hund är en individ fast med ungefär samma beteendemönster och instinkter som alla andra hundar. Ni får lära er tillsammans.

Att välja hundkurs

När du bestämt dig för att gå på hundkurs i Stockholm har du väldigt mycket att välja emellan. Har du fått en valp eller en hund som inte tidigare varit van vid social samvaro är en valpkurs eller grundkurs det du ska börja med. Här får din hund lära sig grundläggande lydnad och att se dig som ledare. Du är vänlig men allsmäktig tycker hunden.

Tycker du att det var roligt och allt kändes lyckat med valpkursen? Då finns det mer att göra. Beroende på vad du och din hund gillar bäst kan ni fortsätta föreningslivet med olika moment. Spårning eller agility, jakt eller brukskurser. Möjligheterna är många och roliga. Eller så gör ni alltihop.