Valpkurs i Uppsala – det behövs

Det kan vara svårt att sätta gränser för en liten bedårande krabat som ser oskyldigt lockande ut, men går man en valpkurs i Uppsala lär man sig att det är bra för både hund och ägare med gränser.

Att ha valp är inte så annorlunda från att ha småbarn. Man kan inte riktigt tala med dem, men de hör på rösten vad man menar. Så är de fulla av upptåg, vill leka hela tiden och vill inte vara ensamma. Men valpar växer ju mycket fortare, och efter bara ett år har man en liten unghund.

Det som var gulligt när valpen var liten är kanske inte så gulligt längre. Om den hoppar upp på folk, bits och drar i kopplet fungerar det ju inte längre. Har man inte redan gjort det så är det hög tid att hjälpa hunden att uppföra sig.

På valpkurs i Uppsala har man roligt

“Det ska krökas i tid vad krokig skall bli” är ett gammalt talesätt och det är verkligen sant när det gäller hundar. Ju tidigare man börjar träna och skapa ett förhållande till sin hund, desto roligare blir det att vara tillsammans. Hunden tycker om att förstå vad människan vill att den ska göra, men det måste läras ut på ett sätt som den förstår.

På en valpkurs i Uppsala får man öva sig att umgås med sin hund på ett sätt som hunden förstår och tycker om. Det skapar ett förtroende och en samhörighet som är viktigt för att man ska ha det bra tillsammans.